Forschung in Hamburg - © www.mediaserver.hamburg.de/Norgenta
Hainbuche im Innenhof des Kinder UKE - © Universitätsklinikum Hamburg-Eppendorf (UKE)

UKE's tree house for families voted building of 2016

Special architectural prize for UKE - funding from RTL telethon

A tree house for sick children’s families at the University Medical Center Hamburg-Eppendorf (UKE) has been voted building of the year 2016 and has won a special architectural prize, a UKE press release said Friday (October 13, 2017). The Architects and Engineers Association Hamburg e.V. honours outstanding new buildings constructed in Hamburg. The developers and planners and the building company completed a “complex building with challenging smaller details” on time and within budget and in an exemplary manner, said the jury.

Temporary home for children and families

UKE’s University Heart Centre Hamburg officially opened the tree house in December 2015 and in early 2016, the first patients moved in temporarily. Families can stay there free of charge during treatment. Children with heart conditions often have to spend months in hospital and their parents stay with them all the time. The tree house has three 30 square metre rooms, a common room with kitchen, dining area, lounge and a terrace.

Funded by RTL telethon

Carol Wallerich, Tree Manager in UKE’s Facility Management Eppendorf (KFE), said: “We are thrilled with the prize. The tree house for families was a challenging project. It sways over an old bunker in the middle of the treetop and has become a place of retreat. The feedback from residents has been very positive. That’s a great compliment for us.” The tree house was funded thanks to the personal commitment of TV presenter Steffen Hallaschka during RTL’s telethon and the Universitäres Herzzentrum Hamburg e. V. and with revenue from a charity football match.
pb_

Sources and further information:
www.uke.de/presse

More articles

  • There are no older articles in this category.
  • There are no newer articles in this category.